Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Haber
Salcano Motor Gün Geçtikçe Büyüyor
Salcano Motor, yıllık 150 bin bisiklet üretimiyle bu alanda Türkiye'nin önde gelen şirketi. 16 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan şirket, motosiklet piyasasının önemli oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor.

Tuna Boyları Rumeli

Salcano Motor, Salco Bisiklet adıyla  1975 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kuruldu. 1985  ürün gamına bisikleti de ekledi. Günde  600 bisiklet üreten şirket, yılda yaklaşık 150 bin bisiklet  üretmektedir. Üretiminin yüzde 60’ını başta İngiltere, Hollanda  ve Balkan ülkelerine ihraç eden Salkano Motor, Salco bisiklet üretimini Salcano adıyla  16  bin metrekare kapalı alanda yapıyor.

Salcano Motor, 2001 yılından bu yana motosiklet pazarı hakkında yapılan araştırmalara dayanarak  2006  yılında  10 çeşit motosiklet ve üç atv modeliyle bu sektöre giriş yaptı. Salcano markası ile Türkiye standartlarına ve yollarına göre özel olarak üretilen ürünler, yapılan tesler sonucunda pazardaki diğer ürünlerden daha dayanıklıbir nitelik taşımakta ve yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlamakta.Salcano motor, bu başarıya profesyonel Ar-Ge çalışması sonucu ulaştı.

300 Bayide Satılıyor

Salcano Motor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül, ürünlerinin Türkiye genelinde 300 Salcano bayisinde satıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:” Ayrıca 250 servis noktasıyla satış sonrası müşterilerimize hizmet vermekteyiz. 2007 yılında motosiklet pazarında beklediğimiz verimi alamadık. Fakat pazar gün geçdikçe bu olumsuz havadan kurtulmanın etkilerini göstermektedir. 2008 yılının verimli geçeceğine dair beklentilerimiz olumlu yönde.”

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 94. sayfasında...

» Sancak Boşnaklarının Milli Meclis Başkanı Uglanin’den Türkiye'ye kritik ziyaret
» Bakliyat ve hububatta spekülasyon var
» Şahan Gökbakar NextStar'da
» Çelik Kapı Teknolojisine Yön Veren Marka
» İnşaat sektörünün seçkin kuruluşu: STROKAR