Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Sektör
“Dünyada var olmak için kaliteli üretim şart”
MAKEL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı NECATI ÇALIŞKAN: “Dünyada var olabilmek için hem Türkiye markasını ülke olarak güçlendirmeli, hem de dünyada kabul görecek ticarı markaları oluşturmalıyız.”

Eyüp Orak & Fuat Hüdaverdi

MAKEL, 1987 yılında anahtar ve priz imalatına başlayan, elektrik malzemeleri sektöründe önde gelen firmalardan birini oluşturuyor. MAKEL’in fabrika tesisleri 45 bin metrekare alanda faaliyet göstermekte.Fabrika yerleşkesi ofis, üretim  ve depolama alanları  ve  sosyal  tesisleriyle  Türkiye’nin en  modern kuruluşlarından biri konumunda. Elektrik malzemeleri sektöründe yan sanayı  olarak işe başlayan  Makel, bugün  Türkiye’nin  sektörde en büyük ve güçlü firmalarından birisi haline geldi. Firma şu anda bir şirketler topluluğu şeklinde faaliyetlerini sürdürüyor. Grup ‘Makel Elektrik  Malzemeleri,  Mak-Say  Elektrik  Elektronik, Makel Kalemcilik, Mak-Pa  Pazarlama’dan  oluşuyor. Firma,  yönetim ve idari sistemi  ISO  9000 Kalite  Sistemi esaslarına göre yapılandırdı.

Bu çerçevede biz de MAKEL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan ‘la yapılan röportajı ilginize sunuyoruz.

Bize ürün grubunuzdan söz eder misiniz?

Ev ve işyerlerinde kullanılan anahtar, priz, grup priz, elektrik sayacı, sigorta, fiş ve aksesuar malzemeleri üreten bir firmayız.

Ürün yelpazesinde ne tür yenilikler düşünüyorsunuz? Yeni ürünleriniz neler olacak?

Bizim hedefimiz ürün yelpazemizi biraz daha teknoloji ve bilgi içeren hale doğru yönlendirmek. Örneğin elektronik sayaç, şalter gibi bilgi gerektiren ve her isteyen firmanın hemen üretemeyeceği ürünlerdi. Bunları yelpazemize aldık. Bu düşünceyle bundan sonra da akıllı ev, uzaktan okumalı kartlı sayaçlar, surge korumalı grup priz gibi teknoloji ve AR-GE gerektiren ürünleri ürün gamımıza almak istiyoruz.

Makel’in kalite anlayışı nedir? Hangi kalite belgelerine sahipsiniz?

Firmamızda kurduğumuz sistemin ISO 9000 standartlarına uygunluğu TSE’den ve Alman DQS’ten aldığımız ISO 9000 Kalite Sistem belgeleri ile kanıtladık. Bunun yanında ihracat yaptığımız ülkelerin ürünümüze verdiği kalite uygunluk belgelerini aldık. Bunlardan bazıları; Almanya’dan VDE, Rusya belgesi, Ukrayna belgesi, Hollanda’dan Kema Keur belgesi, CE Güvenirlik belgesidir.

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 20. sayfasında...

» Alçıpanda Lider Kuruluş: Form Akustik