Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Röportaj
EĞİTİMCİ FİKRET İNAN: “Çocuklarımızı tehlikeye atmak, geleceğimizi tehlikeye atmaktır.”
Bu sayımızda eğitim dünyamızın önemli isimlerinden İstanbul Başarılı Koleji Genel Müdürü Fikret İnan ile ‘eğitim ve özel okullar’ eksenli bir mülakat gerçekleştirdik. 30 yılını eğitim-öğretime veren Fikret İnan, eğitimin nasıl ve gayesinin ne

Fatih İnan & Fuat Hüdaverdi

Bize biraz kendinizden bahsedermisiniz? Nerede doğdunuz? Eğitiminizi nerede yaptınız?

1959 Trabzon-Akçaabat doğumluyum. İlk, Orta ve Lise tahsilinden sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdim. 17 yıl çeşitli kurumlarda öğretmenlik yaptıktan sonra, 1988 yılından bu yana özel eğitim kurumlarında genel müdürlük yapmaktayım. Kısaca 30 yılımızı eğitimle iç içe geçirdik.

Son yıllarda okullarda ön plana çıkmaya başladı. Bunun nedenleri konusunda neler söylemek istersiniz?

Eğitim çağındaki çocuklarımız ilgiye muhtaçtır. “Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur” atasözünde olduğu gibi ilgisiz, takipsiz, kontrolsüz çocukların sonunda tanınmayacak hale gelmeleri normaldir. Öğrencilerde şiddet ihmalkarlığın neticesidir. Gençlerin sorunlarına inmeli ve onları çözmeli. Anne-baba çocuğa şevkatli yaklaşmalı ve reddidici olmamalı. Çocukları kötü çevreden ve özendirici kabadayılık film ve dizilerden uzak durmalıdır. İbadet aşkı verilmelidir. Türk gençliğinin asıl kimliği tahrif edilmemiştir, tarihiyle bağları koparılmıştır. Kimliksiz kişiler her an şiddete meyleder.

Sizce veliler öğrenci çocuklarına karşı ilgisiz mi kalıyor?

Maalesef diyeceğim… Bu konuda hakikaten görevini yerine getiren ebeveynler çok azdır. Çocuklarla ilgilenmemiz gerektiğini velilerin gündemine koyamıyoruz bile. Çocuklara bağırıp çağırmayı, onları sadece yedirip-içirmeyi giydirmeyi yeterli sayıyoruz. Nasıl ve ne kadar ilgi konusunda, rehberlik eğitimi de almalıyız. Hangi iş olursa olsun o işte başarılı olmak için, o iş konusunda deneyimli eğitimci olmak gerekmektedir.

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 46. sayfasında...

» Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu
» Büyük markaları temsil ediyorsanız, başarılı olmalısınız