Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Oto Röportaj
Otogaz Sektörünün Alması Gereken Daha Çok Yol Var
Doğalgazın çevreci özelliği ve ucuz olması nedeniyle araçlarda yakıt olarak kullanılmaya başlanması, yeni bir sektörün doğmasını da beraberinde getirdi: otogaz dönüşüm sistemleri. Bu alanda öne çıkan firmalardan Çevre Otogaz’ın Yönetim Kururlu Başkanı Hüseyin Kahraman, sektörün ülkemizde oturmadığını dile getirerek, önlerinde kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu vurguluyor.

Emekli Kurmay Albay Orhan Sönmez

Merhaba kendinizi tanıtır mısınız?

Çevre Otogaz 1997 yılında kurulmuş bir firmadır. Kurulduğu günden günümüze sektörün etik değerlerine ters düşecek hiçbir çalışma içinde bulunmadan müşterilerine maksimum hizmet kalitesiyle hizmet vermeyi ilke edinmiş bir kuruluş olmanın gururu ile yolumuza devam etmekteyiz.

Kısaca otogaz sektörü ile tanışmanız ve geçirdiğiniz süreçten bahsedebilir misiniz?

Otogaz ile tanışmamın ilginç bir hikayesi var aslında. Ankara’da 1995 yılında bir akşam eve taksiyle dönerken şoförün yan tarafında bir düğmeyle oynadığı dikkatimi çekti ve sordum ne yaptığını. Bana verdiği cevap beni hayli şaşırtmıştı beni: ‘abi arabayı benzinden gaza geçirdim’ deyince ben kalakaldım. Sohbeti koyulaştırınca şoför aracının ev tüpü ile çalıştığını anlatınca, şaşkınlığım bir kat daha arttı. Askerden yeni gelmiştim. Gelecekle ilgili planlar yaparken, yapacağım işi kafamda şekillendirmeye çalıştım. Araştırmalarım sonucunda Türkiye’ye resmi olarak bu işi getiren ve henüz kuruluş aşamasında olan Mavi Otogaz firmasında müşteri temsilcisi olarak işe başladım. İşlerin yoğunluğundan dolayı İzmir’de şube açılması gündeme geldi ve İzmir Şube Müdürü olarak İzmir Mavi Otogazı kurduk ve İzmir maceramız başladı. İzmir’de 8 ay devam eden güzel günlerden sonra İstanbul’da sektördeki açıktan dolayı Çevre Otogaz’ı üç ortaklı bir şirket olarak kurduk ve günümüze geldik. Şu anda şirketin tek sahibiyim.


İstanbul’daki otogaz dönüşümü ve çalışmalarından bahsedebilir misiniz?

İstanbul’da otogaz sektörünün hala daha olması gereken yerde olduğunu düşünmüyorum. Sektörümüzde yerli yabancı bunca markanın olmasını sektörün geleceği adına pek iç açıcı görmüyorum. Birçok internet sitesinde forumları takip ediyorum ve bunun sonucunda da sahipsiz bir sektör olarak kör topal ilerlemeye çalışıyoruz. Yapılan dönüşümlere ve montaj fiyatlarına baktığımız zaman gelecekte ciddi bir kaos yaşanacağını tahmin ediyorum.


MMO tarafında yapılan çalışmaların faydalı olduğuna inanıyor musunuz? Bunun faydalar nelerdir?

MMO’nun yapmış olduğu çalışmaların kesinlikle en fanatik taraftarlarından biriyim ancak bazı eksikliklerden de bahsetmeden geçemeyeceğim MMO kontrol noktalarında yapılan kontrollerin çok sağlıklı yapıldığını düşünmüyorum. 

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 86. sayfasında...