Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Kongre
Dünya İçin Tek Çıkış Yolu
Uluslar arası Bağımsız Milli Ekonomi Modeli Birliği’nin Türk milletinin geçmişte üç kıtaya hükmettiği Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi olan Bursada tertip ettiği 4. Uluslararası Sosyal Devlet Milli Devlet Kongresi,19-20 Nisan tarihlerinde ge

Recep Bahar

Bursa’daki  tarihi kongreye  15 ülkeden 100’ü  aşkın bilim adamı iştirak etti. Kongreye ilim adamı düzeyinde katılan ülkeler şunlar: İşviçre, Almanya, Rusya, Estonya, Fransa, Hollanda, Kazakistan, Macaristan, İspanya, Finlandiya, İngletere, Bosna-Hersek, Özbekistan, Azerbaycan  Ve Türkiye.İki günde toplam altı oturum şeklinde gerçekleştirilen kongreye tebliğ sunan akademisyenlerin yanında çok sayıda misafir bilim adamı da kongrede yer aldı.

Prof. Dr. Baş Dakikalarca Alkışlandı

İki gün boyunca devam eden  “Sosyal Devlet” kongresi Prof. Dr. Haydar Baş kapanış konuşmasını yapmak için kürsüye, kongreye katılan  100’ün üstünde yerli ve yabancı bilim adamlarının  ayakta alkışları arasında geldi. Sosyalizm  ve kapitalizmden umduğunu bulamayanlar ile esaretten bıkan halkların çare olarak  Milli Ekonomi Modeli’ne sarıldığını dile getiren Prof. Dr. Baş, şunları kaydetti:  “Milli Ekonomi Modeli’nin(MEM) Bugün dünyanın bütün iktisat sitelerinde yer almış olmasının sebebi, insanlığın aradıklarını bu tezde bulmasıdır. MEM şu anda Rusya’da, Venezuella’da, Brazilya’da, Amerika’da, bazı yönleriyle uygulamaya konulmuştur. Azerbaycan’da yapılan 11. MEM Kongresi’nde de Nobel ödülüne aday gösterilmiştir. Dünyada ilk defa bir ekonomi modeli tüketim eksenli analiz olarak hazırlanmıştır. O da Milli Ekonomi Modeli’dir.”

Amaç Tüketiciyi Güçlendirmek

Sosyal  devlet  projeleri  ile yapmak istediklerinin tüketici kesimi güçlendirmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Haydar Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir sistem bu insanları dikkate dahi almamıştır. Kapitalizmde bütün imkanlar sermayeyi elinde tutan gruplara verilir.

Kapitalizmde vatandaşların tamamı devlete çalışır. MEM.’de belli bir menfaat grubu yoktur, toplumun her kesimine imkanlar sağlanır. Bu hiçbir sistemin getirmediği çıkış noktasıdır.”

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 70. sayfasında...