Tuna Boyları Dergisi

İletişim
İş Dünyası
Kemeri Mükemmelleştiren Firma: Palaska
Palaska Kemer, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt tipik bir aile şirketi. Türkiye’nin en stilize kemerlerini üreten firma, 3 kuşaktır bu işi yapıyor. Bunun sonucunda Türkiye’de ve dünyada kemer denince de akla Palaska geliyor. Palaska’nın İs

Eyüp Orak, Fatih İnan & Fuat Hüdaverdi

Rumeli’de mi doğdunuz yoksa Türkiye’de mi? Ne zaman iş hayatına atıldınız? Türkiye’ye gelişiniz nasıl oldu?

Ben bura doğumluyum. 1923 yılında dedemler, babamlar Türkiye’de göç etti. 1923 öncesinden bu yana bu işi yapıyoruz ama kuruluş tarihimize ilişkin kayıt yok. Türkiye’ye göç tarihini baz alarak geliş tarihimizi bulabiliriz.

Daha öncesi de var.

Evet… Kurulduğumuz tarihi tam olarak bilmediğimiz için Türkiye’ye geliş tarihimizi esas alıyoruz. Türk milleti olarak Orta Asya’dan beri deri işiyle uğraşıyoruz. Deri işinde en iyilerden biriyiz. Dericilerimizi de övmek lazım ama biz deriyi hakikaten çok iyi işliyoruz. Kaliteli deri işleriz.

Baba mesleği, hatta size dededen intikal eden bir meslek bu.

Evet evet. Tabii dedelerimiz de saraç.

Mütevazi davranıyorsunuz.

Biz 1923’den beri buradayız. Hakikaten nereden dedikleri zaman ne diyeyim.

İlk olarak sadece kemer üretimine mi başladınız? Şimdi neler üretiyorsunuz?

Üretim alanımızı erkek kemeri, kadın kemeri, konfeksiyon kemeri, spor kemerler, çeşitli saraciye ve pantolon askıları olarak sıralayabiliriz. Kemerlerimizin Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında alıcısı bulunuyor. Model anlayışımız, kullandığımız malzemelerin kusursuzluğu ve titiz işçilik, üretimimizin temel felsefesini oluşturuyor. Başarımızın sırrı da galiba burada.

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 40. sayfasında...