Tuna Boyları Dergisi

İletişim
Tanıtım
TUNA BOYLARI PROGRAMI 10 YAŞINDA
Eylül 1998’den bu yana Meltem TV’de yayınlanan Tuna Boyları, yakında 10. yılını tamamlayacak. Program, bir ilke imza atarak Rumeli diyarının kültürünü, folklorunu ve müziğini Türk halkıyla buluşturdu.

Tuna Boyları Rumeli

Rumeli, dünya güzeli Anadolu’muzun çeşitli yerlerinden Türklüğü ve İslamiyeti yaymak için Balkanlara yerleştirilen dedelerimizin, atalarımızın yaşadığı bölgenin adıdır. Dedelerimize halk arasında en bilinen ifadeyle Evlad-ı Fatihan denir. Güzel Türkiye, Karadenizlisi, Trakyalısı, Doğulusu, Egelisiyle eşi benzeri dünya üzerinde bulunmayan bir kültür zenginliğine sahiptir. ‘Ailenizin Televizyonu’ sloganıyla 1992’den bu yana tüm Avrasya coğrafyasında yayın yapan Meltem TV, yayın anlayışının merkezine tüm halkımızın beğendiği, onunla büyüdüğü müziklerini, folklorunu oturtmuştur.

Yayın hayatının ilk yıllarında, o güne kadar Türk insanıyla pek buluşma şansı bulamamış Karadeniz müziğinin bayraktarlığını yapmış Meltem TV, ilerleyen yıllarda Doğu ve İç Anadolu’nun ‘aşık kültürü’ne ve Güneydoğu Anadolu’nun ‘sıra geceleri’ne ekranlarını açmış, bu süreci Rumeli diyarını kapsayacak şekilde genişleterek Tuna Boyları programını yayınlamaya başlamıştır.

Devamı Derginiz Tuna Boyları Rumeli'nin 38. sayfasında...